Предотвратяване на незабавното отпечатване на документи от компютър (принудително задържане)
Документите (данните за печат), изпратени от компютър към устройството, могат временно да се съхраняват в устройството, като се предотврати незабавното им отпечатване.
Можете да конфигурирате настройките така, че регистрираните потребители да могат да виждат и отпечатват само собствените си документи. По този начин се намалява рискът други хора да видят или случайно да вземат важни документи.
Ако документът, съхранен в устройството, не бъде отпечатан в рамките на зададения период, той се изтрива автоматично и вече не може да бъде отпечатан. Можете да промените срока на съхранение на задържаните документи според нуждите си.
ЗАБЕЛЕЖКА
За подробности как да отпечатате задържани документи вижте следното:
За подробна информация относно броя на потребителите, които могат да използват функцията „Задържане“, както и относно поддържаните документи, вижте техническите характеристики на функцията „Задържане на печат“.
Печат с функцията за задържане на печат*1
Конфигуриране на настройките за печат с принудително задържане
Този раздел описва как да конфигурирате настройките с помощта на Remote UI (Потребителски интерфейс за отдалечено управление) от компютър.
На контролния панел изберете [

Настр./Регистр.] в екрана [Начало] или друг екран, след което изберете [Настройки на функции], за да конфигурирате настройките.
[Принудително задържане]Изискват се администраторски права.
1
Влезте в Remote UI (Потребителски интерфейс за отдалечено управление) като администратор.
Стартиране на Remote UI (Потребителски интерфейс за отдалечено управление)
2
На порталната страница на Remote UI (Потребителски интерфейс за отдалечено управление) щракнете върху [Settings/Registration].
Remote UI (Потребителски интерфейс за отдалечено управление) (последна страница)
3
Щракнете върху [Printer]

[Print].
Извежда се екранът [Print].
4
В [Forced Hold Settings] поставете отметка в полето [Force Hold].
5
Въведете условията за съхранение на документите, ако е необходимо.
Задайте условията за печат на документи без да ги държите или за отмяна на печат въз основа на потребителското име и IP адреса. Ако регистрирате няколко условия, задайте реда на приоритета им.
Ако функцията „Принудително задържане“ е активирана, без да е зададено условие, документите от компютъра се обработват по следния начин:
Запазват се документите на всички потребители.
Документите на неизвестни потребители се изтриват.
Условия за регистрация

1
В [Registered Condition] щракнете върху [Register New].
Извежда се екранът [Register New Condition].
2
Въведете името на условието.
3
Поставете отметка в полето [Enable Condition].
4
Задайте типа на условието и подробностите.
Когато задавате потребителско име като условие
Изберете [User Name] в [Type] и въведете името на потребителя, което искате да зададете като условие в [User Name Settings].
Когато като условие се задават документи на неизвестни потребители
Изберете [User Name] в [Type] и оставете [User Name Settings] празно.
Когато задавате IP адрес като условие
Изберете [IP Address] в [Type] и въведете IP адреса, който да зададете като условие в [IP Address Settings].
Можете също така да зададете диапазон от IP адреси, като използвате тире (-).
Пример за въвеждане: Когато посочите диапазон от IP адреси
192.168.0.10-192.168.0.20
Когато протоколът за документа се задава като условие
Изберете [Input Method] в [Type] и изберете протокола, който искате да зададете като условие в [Input Method Settings].
5
В [Target] посочете целта.
За да определите като цел документа, който отговаря на условията, изберете [If Match Condition].
За да определите като цел документа, който не отговаря на условията, изберете [If Do Not Match Condition].
6
В [Action] изберете как да се обработи документът.
За да изтриете, без да задържате документа, изберете [Cancel].
За да отпечатате, без да държите документа, изберете [Print]. При използване на функциите „Сигурно печатане“ или „Криптирано сигурно печатане“ обаче данните за печат се съхраняват като споделен документ.
За да запазите документа, изберете [Hold as Shared Job]. В [ID for Substitution] можете да посочите името на потребителя при съхранение на документа.
7
Щракнете върху [OK].
Регистрираното условие се добавя към [Registered Condition] на екрана [Print].
Определяне на приоритета на условие
В [Registered Condition] натиснете върху [Up] или [Down], за да стигнете до [Change Priority].
6
В [Other] конфигурирайте подробните настройки за „Принудително задържане“ според нуждите.

Поставете отметки в квадратчетата на елементите, които да активирате.
[Delete Job After Printing]
Изтрива задържаните документи след отпечатването.
[Only Allow Encrypted Secure Print Jobs]
Ограничава печатането от компютър само до „Encrypted Secure Print“.
Ограничаване на печатането от компютър до защитен печат
[Require Domain Name to Determine My Job]
Включва името на домейна при определяне на документите на потребителя, който влиза в системата.
Ако документът на влезлия потребител не може да бъде идентифициран правилно, махнете отметката от квадратчето и използвайте само потребителското име за идентификация.
[Display Other User Jobs]
Показва документи за потребители, различни от потребителя, който е влязъл в системата.
[Restrict Deletion of Other User Jobs]
Предотвратява изтриването на документи на други потребители от потребители, които са влезли в системата.
[Match Case for User Name]
Активира различаване на главни и малки букви при определянето на потребителите за документите.
* Препоръчително е тази настройка да се конфигурира заедно с настройката за определяне на потребителите чрез потребителска автентификация.
[Големи/малки букви за потреб. име]
[Display Same Group User Jobs]
Показва документите на отдела, към който принадлежи потребителят, влязъл в системата.
[Enable Auto Print Function When Logging In]
Позволява автоматично отпечатване на задържани документи.
Когато маркирате това поле, потребителят, който влиза в системата, може да зададе [Авт. печат на потребителски задачи при вход в сист.].
[Авт. печат на потребителски задачи при вход в сист.]
* Тази настройка е деактивирана в следните случаи:
Когато е отбелязана опцията [Only Allow Encrypted Secure Print Jobs] в подробните настройки за „Принудително задържане“
Когато отметката [Display Warning When Starting to Print] е маркирана в [Held Jobs Warning Settings] в подробните настройки за „Принудително задържане“
[Held Jobs Warning Settings]
Посочете дали да се показва предупреждение при преглед или печат на запазени документи.
При показване на предупреждение задайте условията.
[PIN Settings for Secure Print Jobs]
Посочете дали да се изисква от потребителя да въведе ПИН код при работа с документи в режим „Сигурно печатане“.
* Независимо от тази настройка, при използване на документи с функцията „Криптирано сигурно печатане“ потребителят трябва да въведе ПИН код.
[Require PIN for Job Deletion]
Изисква потребителите да въведат ПИН код, когато изтриват данни за печат, съхранявани в устройството.
7
Щракнете върху [OK].
Настройките се прилагат.
8
Излизане от Remote UI (Потребителски интерфейс за отдалечено управление).
ЗАБЕЛЕЖКА
Редактиране на регистрирани условия
За да редактирате регистрираната информация, натиснете върху името на правилото, което искате да редактирате в [Registered Condition] на екрана [Print].
Промяна на срока за съхранение на задържаните документи
Можете да промените периода, след който документите, съхранявани в устройството, се изтриват.
Използвайте контролния панел, за да промените периода на съхранение. Не можете да промените периода на задържане с помощта на Remote UI (Потребителски интерфейс за отдалечено управление) от компютър.
Изискват се администраторски права.
1
Влезте в системата като администратор.
Влизане в устройството
2
На контролния панел натиснете [

Настр./Регистр.] на екрана [Начало] или на друг екран.
Екран [Начало]
Извежда се екранът [Настройки/Регистриране].
3
Натиснете [Настройки на функции]

[Отпечатване]

[Период за съхранение на задачи].
Извежда се екранът [Период за съхранение на задачи].
4
Променете срока на съхранение на документите (времето, след което съхраняваните документи се изтриват).
5
Натиснете [OK].
Промяната е приложена.