Szinkronizáció indítása és leállítása (klienskészülék)

Ez a szakasz leírja, hogyan indítható el és állítható le a szinkronizálás a klienskészüléken.

Szinkronizálás indítása egy klienskészüléken

Engedélyezze a szinkronizálási funkciót, és konfigurálja a kiszolgálókészülékhez való csatlakozás beállításait.
Ez a szakasz leírja, hogyan konfigurálhatja a beállításokat a számítógépről a Távoli felhasználói felület használatával.
A vezérlőpulton válassza ki a [ Beáll./Bejegyzés] elemet a [Főmenü] képernyőn vagy egy másik képernyőn, majd válassza ki a [Felügyeleti beállítások] elemet a beállítások megadásához. A vezérlőpult azonban csak a szinkronizálás funkció engedélyezéséhez vagy letiltásához használható. [Egyedi beállítások szinkronizálása (Ügyfél)]
Rendszergazdai jogosultság szükséges. A beállítások a készülék újraindítása után lépnek érvénybe.
Szükséges előkészületek
Kapcsolja be a szinkronizálás funkciót a kiszolgálón, majd állítsa be a szinkronizálandó adatokat. Az eljárással kapcsolatos információkat lásd a kiszolgálófunkciót ellátó készülék kézikönyveiben.
1
Jelentkezzen be rendszergazdaként a Távoli felhasználói felületre. A Távoli felhasználói felület indítása
2
A Távoli felhasználói felület Portál oldalán kattintson a [Egyedi beállítások szinkronizálása] elemre. Távoli felhasználói felület portáloldala
Megjelenik a [Egyedi beállítások szinkronizálása] képernyő.
3
Kattintson a [Csatlakozási cél megváltoztatása...] lehetőségre.
Megjelenik a [Csatlakozási beállítások] képernyő.
4
A [Szerviz] résznél, az [Egyedi beállítások szinkronizálása (Ügyfél)] részen válassza ki a [Start] lehetőséget.
5
Konfigurálja a kiszolgálókészülékhez való csatlakozás beállításait.
Ezt a lépést kihagyhatja, ha az alábbi feltételek mindegyike teljesül. Folytassa a 6. lépéssel.
Amikor a kiszolgálókészülék ugyanahhoz az útválasztóhoz csatlakozik (beleértve a kiszolgálókészülék kliensfunkcióját is)
Amikor az egyazon hálózaton lévő egyedi beállítások szinkronizálását csak egy kiszolgálókészülék végzi
Amikor az [Felhasználói fiók azonosítója hitelesítéshez:] mezőben a [Egyedi beállítások szinkronizálása (Ügyfél)] mező üresen van hagyva
6
Szükség szerint jelölje be az [Egyedi beállítások alkalmazása működés közben] jelölőnégyzetet.
Normál esetben a szinkronizált adatok azonnal alkalmazásra kerülnek a felhasználó bejelentkezése után, de a következő beállítások nem feltétlenül lesznek érvényben:
[Nyelv/Billentyűzet váltás]
[Kisegítő lehetőségek]
[Személyes SSID és hálózati kulcs beállítás]
Ha ezeket a beállításokat a felhasználói műveletek során szeretné alkalmazni, jelölje be ezt a jelölőnégyzetet.
7
Kattintson a [Változtat] [OK] gombra.
8
Indítsa újra a készüléket. A készülék újraindítása
A beállítások érvénybe lépnek, és megkezdődik a szinkronizálás.
MEGJEGYZÉS
Szinkronizálás kommunikációs naplójának ellenőrzése
A 3. lépésben látható képernyőn megtekintheti a szinkronizáció kommunikációs naplóját, és fájlként tárolhatja azt a számítógépen.
Hiba felmerülésekor [Figyelmeztetés] vagy [Hiba] jelenik meg a [Szint] esetén.
[Figyelmeztetés]: Ideiglenesen nem lehet kommunikálni a kiszolgálógéppel stb.
[Hiba]: A regisztrációs adatkorlátot túllépték, a kiszolgálógép hitelesítése sikertelen stb.
Amikor egy klienskészülék nem tud csatlakozni a kiszolgálógéphez a felderítés során
A klienskészülék a következő esetekben nem tud csatlakozni a kiszolgálógéphez a felderítés során. Írja be az IPv4-címet a [Célkiszolgáló címe:] mezőbe az 5. lépésben.
Ha a kiszolgálógép hálózati beállításai IPv4-et és IPv6-ot is használnak úgy, hogy az IPv6 élvez elsőbbséget, és a klienskészüléken le van tiltva az IPv6
Ha a kiszolgálógép hálózati beállításaihoz a fővonal, a klienskészülék hálózati beállításaihoz pedig az alvonal van használatban
Ha az adatok nincsenek megfelelően szinkronizálva
Ha egy üzenet jelenik meg a vezérlőpulton, kövesse az üzenetben található utasításokat a probléma megoldásához. Üzenet jelenik meg
Ha a klienskészülék és a kiszolgálógép közötti adateltérés ellenére sem jelenik meg üzenet a vezérlőpulton, törölje a felhasználói beállításra vonatkozó adatokat, és jelentkezzen be. Felhasználói beállítási adatok törlése

Szinkronizálás leállítása egy klienskészüléken

Ez a rész azt mutatja be, hogyan konfigurálhatók a beállítások számítógépről a Távoli felhasználói felület használatával.
A vezérlőpulton válassza a [ Beáll./Bejegyzés] lehetőséget a [Főmenü] képernyőjén vagy egy másik képernyőn, majd válassza ki a [Felügyeleti beállítások] pontot a beállítások konfigurálásához. [Egyedi beállítások szinkronizálása (Ügyfél)]
Rendszergazdai jogosultság szükséges.
1
Jelentkezzen be rendszergazdaként a Távoli felhasználói felületre. A Távoli felhasználói felület indítása
2
A Távoli felhasználói felület Portál oldalán kattintson a [Egyedi beállítások szinkronizálása] elemre. Távoli felhasználói felület portáloldala
Megjelenik a [Egyedi beállítások szinkronizálása] képernyő.
3
Kattintson a [Csatlakozási cél megváltoztatása...] lehetőségre.
Megjelenik a [Csatlakozási beállítások] képernyő.
4
A [Szerviz] résznél, az [Egyedi beállítások szinkronizálása (Ügyfél)] részen válassza ki a [Stop] lehetőséget.
5
Kattintson a [Változtat] [OK] gombra.
A beállítások ezzel érvénybe léptek.
6
Jelentkezzen ki a Távoli felhasználói felületről.
MEGJEGYZÉS
A klienskészülékek csak a szinkronizálás során bejelentkezett felhasználók adatait mentik el. Ha leállítja a szinkronizálást, a klienskészülék többé nem fogad információkat a kiszolgálógépről, és a mentett adatokkal nem rendelkező felhasználók nem tudnak bejelentkezni.
Ha a kiszolgálógépen lévő felhasználói adatokra szükség van egy olyan klienskészüléken, ahol a szinkronizálás le lett állítva, exportálja a személyre szabott adatokat a kiszolgálógépről, és importálja azokat a klienskészülékre. Az eljárással kapcsolatos információkat lásd a kiszolgálófunkciót ellátó készülék kézikönyveiben.
F830-0EJ